Hoe origineel is jouw CV?

kim

Zowel in mijn studie Human Resource Management (HRM) als op mijn werk als junior re-integratiecoach leer ik om kritisch te kijken naar Cv’s en sollicitatiebrieven. Vragen die daarbij komen kijken zijn: ‘Wanneer is iemand geschikt voor de functie? Wat maakt de sollicitant geschikt? Hoe kom je erachter dat de sollicitant gedreven is? En hoe blijft de sollicitant een aantal jaren gebonden aan de organisatie?’ Bedrijven zijn namelijk op zoek naar gemotiveerde kandidaten die in het functieprofiel passen, maar ook bij het bedrijf passen. Daarin is het heel belangrijk of de kandidaat met collega’s overweg kan en een aantal jaren werkzaam zal zijn bij het bedrijf.

Wat een bedrijf zoekt verschilt natuurlijk per bedrijf, maar ook per HR-medewerker die de werving en selectie voert van een bedrijf. Wat ik tijdens mijn werk en studie vooral heb geleerd is dat je dichtbij jezelf moet blijven. Luister naar je eigen gevoel, dit geldt voor zowel de sollicitant als voor de HR-medewerker. Waar de ene HR-medewerker de sollicitatiebrief en CV goed vindt, kan de andere HR-medewerker daar anders over denken. Op school wordt mij dan ook geleerd dat het werving- en selectieproces vaak gevoerd word door meerdere HR-medewerkers om kritisch te blijven kijken.

In mijn eerste jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij een bekend uitzendbureau. Hier heb ik ontzettend veel geleerd over sollicitatiebrieven en Cv’s. Ik heb er dan ook een hele hoop gezien, waar me vooral de mooiste en origineelste Cv’s zijn bijgebleven. Deze Cv’s sprongen er gelijk uit en hier werden mijn collega’s meteen dolenthousiast van.

Ik heb dan ook een aantal tips die ik graag wil delen voor werkzoekenden. Ten eerste: Wees met je CV vooral origineel, spring eruit! Zoek voorbeelden en vraag jezelf: ‘Springt mijn CV en brief eruit of is het eigenlijk een standaard brief en CV?’. Blijf hierbij ook kritisch kijken, past het wel bij de functie? Wordt je niet te enthousiast met plaatjes? Mocht er een foto worden gevraagd, heb je dan een zakelijke foto bijgevoegd bij je CV? Je omgeving kijkt hier anders en objectief naar en kan je hierin advies geven. Vraag dus vooral aan je omgeving wat zij van je brief en CV vinden.

Ten tweede heb ik een tip waar de HR-afdeling vooral oplet bij het zoeken naar geschikte kandidaten. Het ligt natuurlijk aan de functie, maar ik zie vooral dat de originele en leuke Cv’s door worden gestuurd naar verschillende afdelingen om het CV aan te prijzen als origineel en mooi. Alleen al door meer tijd en gedachte in je CV te stoppen, valt je CV veel meer op waardoor er direct naar het CV wordt gekeken in plaats van opzij gelegd.

Ten derde wees creatief, maar houdt wel de functie waarvoor je solliciteert in je achterhoofd. Kijk kritisch! Leg het CV weg en kijk er de volgende dag even naar. Bij een origineel CV blijft het natuurlijk belangrijk dat er geen spelfouten instaan, zet er geen valse informatie over jezelf in en houdt de inhoud van de baan in het achterhoofd. Maak er werk van, zodra een HR-medewerker merkt dat er werk in is gestoken zal de HR-medewerker de tijd nemen om het CV en de brief door te lezen.

Voor voorbeelden kunt u googlen op: Origineel CV. Mocht u daarnaast nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen.